Kouros Village

Blogg

2010/2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004 - 2003 - 2002

Påsken 2007

Denne gangen var gresk og norsk påske samtidig. Det er kjempefestlig med gresk påske. Som jul, fødselsdag og nyttår på samme tid. I forkant av påsken er det fasteperiode. De fleste grekere tar nok ganske forsiktig på dette, men ser på det som en god anledning til å spise annen mat enn det man pleier. Det er lite kjøttretter, men desto mer skaldyr og grønnsaker. Frityrstekte små reker, baby-blekksprut, rå kråkeboller, og snegler er snadder på denne tiden. I tillegg er det jordbærsesong og stort utbud av vårens første spirer.

 

Vi var som vanlig spent på om det var noen skader, men alt hadde gått reit i vinter. Regnet har vært fraværende, og det blir et problem til sommeren. Men for leiligheten betyr det at det ikke har kommet noe vann inn. I tillegg virket alle apparatene. Etter fjorårets vaskemaskintrøbbel var det bra. Vel, het greit var det ikke. DVD-spilleren takket for seg, og vi måtte til Paros for å skaffe en ny. Denne hadde bare ledetekster på gresk og engelsk, viste det seg, men virket bra. Sisternen på toalettet var ikke tett heller, men vi fikk fikset den. Sildrene vann er ikke noe særlig med vannmangel.

 

Slåene på dørene må nok byttes snart. De har vært modne for dette en tid, men til høsten må vi til pers. Vi har tenkt på å ta badet til vinteren også, og bruke sommern på å finne ut hvordan det er mest fornuftig å gjøre dette. Men, men, først sommerferie.

 

Den store nyhetene i år er at det skal gå 4 - 6 badebåter rundt øya. Maki - som har hatt restaurant på havna har kjøpt ny stor båt som er registrert for 120 personer. Og i tillegg har vi hørt at Ben på Fanari har skaffet seg en båt. Vi får se om det gir seg utslag i lavere priser og nye vinklinger på turene, selv om vi ikke helt tror det. I tillegg skal det vistnok være et konkurrerende selskap som skal starte med en ny bilferje fra Punta på Paros til Antiparos. Vi får se.

 

Simen og Axel badet i sjøen i påsken. Vi voksne var litt mer tilbakeholdne - og tok bilder isteden.

 

Påskeaften feiret vi sammen med Vasilli og Pia og mange andre på Kouros. Påskemåltidet med ragu av innvoller med dill er annerledes. 1. påskedag var det grilling av lam - og middag med Tasos i Ag. Georgios på sørenden av øya. Gresk dans, høy musikk, masse mat og drikke hører med.

 

Vi reiste ned med Lufthansa, og fløy ut til Paros. På veien tilbake stoppet vi en natt i Athen etter å ha tatt Highspeed til Rafina. Det var 25 grader og fint vær når flyet lettet på vei hjem igjen

Lorentzen
Antiparos / Kykladene / Hellas
Spacer
Telefon: (mobil) +47 92013059 (Antiparos) +30 22840 28052 / (IP) +47 852 44 688
Adresse Hellas: Brita Bergsnov-Hansen & Tom Lorentzen, Kouros Village, 84007 Antiparos, Cyclades, Greece.
Adresse Norge: Brita Bergsnov-Hansen & Tom Lorentzen, Charlotte Andersens vei 24b, 0375 Oslo.
Email: postmaster@antiparos.no

Takk til Trond Heggelund for mange fine bilder -TrondHeggelund.no - ©